Keserűsavak komlóból

Keserűsavak komlóból

ARION Applikációk Keserűsavak komlóból  Applikáció letöltése Keserűsavak komlóból Az alfa-keserűsavak a sörkészítési folyamat során keletkező iso-alfa- keserűsavak prekurzorai. A komlóban találhatóak, és a mennyiségük a komló fajtájától és termesztési körölményeitől...
Tartósítószerek szirupból

Tartósítószerek szirupból

ARION Applikációk Tartósítószerek szirupból  Applikáció letöltése Tartósítószerek szirupból A benzoesav és a szorbinsav nátrium és kálium sói jól ismert élelmiszer tartósító szerek. A megengedett mennyiségüket élelmiszerekben élelmiszer csoportonként szigorúan...
HMF szirupban

HMF szirupban

ARION Applikációk HMF szirupban  Applikáció letöltése HMF szirupban 5-Hydroxymethylfurfural (5-HMF) cukor tartalmú élelmiszerek melegítése során keletkezik (különösen fruktózból). (Pl. a mézet, ha melegítik, többet tartalmaz) A HMF és származékai genotoxikusak,...
Denatonium-benzoát etanolban

Denatonium-benzoát etanolban

ARION Applikációk Denatonium-benzoát etanolban  Applikáció letöltése Denatonium-benzoát etanolban A denatónium-benzoátot különböző neveken hozzák forgalomba, pl. Denatrol, Bitterant-b, Bitter+Plus, Bitrex… A legkeserűbbnek ismert vegyület a világon, amelyet...
Édesítőszerek és szerves savak

Édesítőszerek és szerves savak

ARION Applikációk Édesítőszerek és szerves savak  Applikáció letöltése Édesítőszerek és szerves savak Ebben az applikációban 3 vegyületcsoport párhuzamos elválasztása történik: energiát nem adó édesítőszerek, tartósítószerek (szerves savak) és xantin származékok.    ...